20. Yıl Aşık Sümmani Anma Şenliği Düzenlendi

Narman Belediyemiz tarafından düzenlenen 20. Yıl Aşık Sümmani Anma Etkinlikleri kapsamında bu yıl vatandaşlarımızla bir araya geldik. Aşık Sümmani Şenlikleri Samikale Mahallesi'nde sabah saatlerinde Ablak Taşı ziyaretiyle başlamış olup sonrasında birbirinden değerli aşıklarımızın saz ve sesleriyle devam etti. Aşıklar Şölenine; Aşık Hüseyin Sümmanioğlu, Aşık İsrafil Taştan, Aşık Ali Serhati, Aşık Ertuğrul Ataç, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Zakir Tekgül, Aşık Abubekir Zamani, Aşık Baki Çetin, Aşık Mevlüt Mertoğlu, Aşık Beyzade Arslan, Aşık Sinan Öztürk katılarak Aşık Sümmani türkülerini seslendirdiler. Sonrasında Aşık Sümmani üzerine araştırmalar yapan değerli konuklarımızla birlikte Burhanettin ESER Kültür Merkezi'nde Aşık Sümmani Paneli düzenlenmiş olup bundan sonraki yıllarda Aşık Sümmani tanıtımında önemli adımlar da atılmıştır. Aşık Sümmani Paneli'nde Sunum Yapan Diyanet İşleri Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayın Daire Başkanı Lokman Arslan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Osman Nuri Karadayı, Prof. Dr Ömer Özden, Şair- Yazar Muhammed Hanefi İspirli, Şair- Yazar İsmail Bingöl ve Aşık Sümmani torunu olan eğitimci Şeref Altunok sunum yaparak Sümmani'yi anmışlardır.  Aşık Sümmani Şenliğimiz konserle devam edip ve çok değerli sanatçılarımız Narmanlı Selim, Seda Avcıoğlu, Edanur Kandil, İrfan Ömerderelioğlu, Abdullah ERKAL, ,İsmail BİNGÖL, Grup Abdal ve Aysun Gültekin konseriyle son bulmuştur. Aşık Sümmani Anma Şenliğimizde katkıda bulunan çok değerli vatandaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

-Sponsorlarımız-

Narman Kaymakamlığı, Narman Belediyesi, Cihan Grup - Hüsamettin Yavuz, Hira İnşaat Emrah Yavuz, Kıdem Eğitim Hizmetleri - Fatih Kısa, Akdağlar Petrol, Gökkent İnşaat - Akın Ürek, Koçkayalar İnşaat - Yener Tok, KEDFE - Tekin Dursun Narman Öğretmenevi, Ak Petrol , Aldır Garimenkul - Hamit Aldır, Narman Açık Cezaevi Personeli, İbrahim Yavuz, Narman Ziraat Odası Başkanlığı, Narman Sanayicileri, Miraç Binici, Dinler Giyim, İsmail Çakır, Narmanlı İnşaat - Fehmi Akdemir, Mevlüt Aykut, Taner Yazıcı, Nurullah Özcan, Serhat Binici, Güven Moda