Sisli

19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü Kutlaması

19 Ekim Türkiye Muhtarlar günü münasebetiyle Belediyemiz önünde çelenk töreni düzenlendi. Törene tüm mahalle muhtarlarımız katılarak bu günün anlam ve önemine yönelik toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Mustafa Serin, Narman Belediye Başkan Vekili Emrah Demir, Protokol ve Muhtarlar Katıldı.

Törende Muhtarlar adına konuşma yapan Hüsamettin Algan: Muhtarlık müessesesi bilindiği üzere kültürümüz ve toplum hayatımızın en önemli yapı taşlarından biri olup, 1829 dan itibaren var oluş içerisinde devletimizle milletimiz arasında her noktada kurumsal temsilciliği yapan bir kurumdur. Bizler bulunduğumuz mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Vatandaşımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 19 ekim 2015 tarihinden itibaren muhtarlık dairesi kurulmak suretiyle ayrı bir vizyon kazandırılmıştır. Bu vesileyle zor şartlar ve kısıtlı imkanlara rağmen yürüttüğümüz fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemlerde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin biz muhtarlara verdiği önemin ayrıca bir göstergesidir. Günümüzde muhtarlıklar; kendini yenileyen kurumların başında gelen, en ücra yerleşim yerlerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışı taşıyarak, hem sevinçte, hem üzüntüde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Bu vesileyle görevlerini yapıp ya da görevlerini yaptığı sırada hayatını kaybeden muhtarlarımızı ve halen muhtarlığına devam eden muhtar kardeşlerimizin muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyor selam ve saygılar sunuyorum' diye konuştu.

Tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Türkiye Muhtarla Günü'nü Kutluyoruz.